top of page
Asset 4.png

Wat u altijd al had willen weten...

1. Welke straaltechniek gebruiken?
Er bestaan richtlijnen maar toch is elk project anders. In functie van de ondergrond, de te verwijderen vervuiling, de omstandigheden, enzovoort wordt een keuze gemaakt.
Contacteer ons voor een vrijblijvend advies.

2. Wat kost het?
Jammer genoeg kunnen we u geen standaard prijslijst aanbieden aangezien er geen standaardwerk bestaat. Voor ons is elke klant en elk project uniek. Daarom wordt telkens opnieuw een gepersonaliseerde offerte gemaakt. Zo weet u perfect waar u aan toe bent en zijn er geen verrassingen nadien.

3. Zijn straaltechnieken duur?
Neen, straaltechnieken zijn goedkoop!
Er zijn zeker prijsverschillen tussen de diverse straaltechnieken. Maar niet enkel de techniek, ook de moeilijkheidsgraad, het te gebruiken straalmiddel en de wensen van de klant bepalen mee de prijs.

 

Bovendien is “het stralen” vaak een onderdeel van een groter project en is eerder het totale kostenplaatje het belangrijkste:

  • Voorbeeld 1: Uw mooie en degelijke eetkamer vervangen door een nieuwe of deze laten luchtgommen en afwerken zodat u er opnieuw vele jaren plezier aan kan beleven?

  • Voorbeeld 2: Een machine demonteren (en hierdoor productieverlies), elektriciteitskasten en elektronische componenten beschermen tegen water en detergenten van de hogedrukreiniger of on site laten droogijsstralen? Indien nodig komen wij na de reguliere productietijd!

4. Is er veel stofontwikkeling bij het stralen?
Afhankelijk van de straaltechniek, het straalmiddel en de intensiteit van het stralen is er een stofontwikkeling. Daarom adviseren wij om zoveel mogelijk in ons atelier te laten stralen.
Indien we aan huis komen (om bijvoorbeeld een trap te luchtgommen) zullen wij de nodige maatregelen treffen om het stof tot een minimum te beperken.

5. Wie doet de verdere oppervlaktebehandeling?
Vaak kadert het opfrissen van het interieur in een groter geheel en werkt de huisschilder verder af. Meubelen kunnen ook door uzelf ingekleurd worden.
Maar uiteraard helpen wij u hiermee ook graag verder, zowel met advies alsook met de uitvoering.

Een specifieke vraag of nood aan meer informatie?

bottom of page